Filter & Sort
District
( Selected)
AND
Places
( Selected)
AND
Option
( Selected)
Dietary restrictions
OR
Cuisine
( Selected)
OR
Dish
( Selected)
OR
Type
( Selected)
AND
Amenities
( Selected)
AND
Services
( Selected)
AND
Special Menu
( Selected)
AND
Atmosphere
( Selected)
Time
( Selected)
Budget
( Selected)
Sort By

Toqué! Cover Image
Toqué! RestoMontreal.ca
Toqué! RestoMontreal.ca
Toqué! RestoMontreal.ca
Toqué! RestoMontreal.ca
Toqué! RestoMontreal.ca
Toqué! RestoMontreal.ca
RestaurantTop Pick

Toqué!

Montreal gourmet restaurant
4.4$$$$
Opens Tuesday at 11:30 am
MondayClosed
Tuesday11:30 am - 1:45 pm, 5:30 pm - 9:30 pm
Wednesday11:30 am - 1:45 pm, 5:30 pm - 9:30 pm
Thursday11:30 am - 1:45 pm, 5:30 pm - 9:30 pm
Friday11:30 am - 1:45 pm, 5:30 pm - 9:30 pm
Saturday5:30 pm - 9:30 pm
SundayClosed Today
MarketRegionalCreativeContemporary/ModernFrenchTartareGluten-free OptionsFine Dining / UpscaleGreat selection of winesNon-alcoholic Drink OptionsTasting Menu

Latest Updates

Toqué! - recent news.

About us

In creating Toqué!, more than twenty years ago, we wanted to showcase the Quebec products and the work of those who supply us. We want more than ever to acknowledge the contribution of these suppliers who deserve the glorious title of artisans. We owe them the foie gras or samphire; lamb or vegetables, seafood or herbs. These tireless artisans inspire the cuisine of Toqué! to which they bring the flavors, textures and natural aromas of irreproachable freshness. We are members of Relais & Châteaux and Grandes Tables du Monde.

Our Specialties

Foie gras, Scallops, Deer, Duck & Atlantic halibut.

Amenities, services & more

Capacity: 82 We accept:  Master Card, Visa, AMEX, Interac, Mobile Payment, Contactless Payment

Menus (0)

Ad

Events Nearby

Ad

Reviews for Toqué!

4.4 with 328 ratings on RestoMontreal.ca

Food
Service
Boost your reputation.
Page 1 of 13 - 250 Reviews
Geneviève
3.0

Nous avions choisi Toqué! pour célébrer une journée unique : notre mariage (juillet 2024). Attirées par sa réputation bien établie & par le menu découverte avec accord mets & vins, nous espérions une expérience culinaire mémorable, soignée jusque dans les détails. Si certaines assiettes ont tenu leurs promesses - bien construites, savoureuses, parfois brillantes - d'autres, comme le foie gras (classique sans surprise) ou le canard nappé d'une sauce si sucrée qu'elle frisait l'écoeurement, ont laissé un goût de déjà-vu, voire de déséquilibre.

Mais au-delà du contenu de l'assiette, c'est surtout l'absence de considération humaine qui nous a déçues. Malgré la mention claire que nous fêtions notre mariage, aucun geste personnalisé : une carte générique imprimée, où Normand Laprise (ou plutôt son service de reprographie) nous souhaitait un « bon anniversaire ». Comme si l'une de nous avait soufflé des bougies ce soir-là. Ce genre de détail, quand on s'attend à de l'attention, a l'effet inverse : il souligne l'indifférence.

Enfin, le cadre nous a paru figé dans une autre époque - on aurait dit un lounge d'aéroport haut de gamme des années 90

Mention spéciale, tout de même, pour l'un des cocktails, d'une finesse rare, qui annonçait une soirée plus inspirée que ce qu'elle a finalement été.

Toqué! reste une table solide, & l'équipe, bien que discrète, est restée professionnelle tout au long du service. Mais lorsqu'on s'y rend pour souligner un moment aussi intime qu'un mariage, on en attend un peu plus qu'une mécanique bien huilée. On espérait un geste, une attention, une étincelle. Ce soir-là, elle n'y était pas.View more

Jul 16, 2025
Report
on Google
Rehab
3.0

Nous sommes venues célébrer notre mariage au Toqué en juillet 2024 pensant vivre une expérience culinaire & humaine mémorable. Malheureusement, le service n'a pas été à la hauteur de cette occasion si spéciale.

Malgré notre réservation faite en précisant qu'il s'agissait de notre souper de noces, aucune attention particulière ne nous a été offerte. À la fin du repas, on nous a simplement remis une carte générique avec écrit'Bonne fête d'anniversaire', & une signature imprimée de Normand Laprise… Une erreur basique qui démontre un manque flagrant d'écoute & de considération.

Côté repas : le plat principal, canard & carottes, était franchement décevant, sans finesse ni cohérence. Un plat qui ne tenait pas du tout la route dans un restaurant de ce niveau.

Nous avions aussi pris l'accord mets & vins. À chaque service, le serveur versait des quantités inégales dans nos verres - ma conjointe avait systématiquement moins que moi. J'ai dû lui faire une remarque, & il est alors revenu avec un doseur pour les services suivants… Ce genre de détail ne devrait même pas se produire, surtout dans une maison de cette réputation.

On s'attendait à vivre un moment d'exception, & on a plutôt eu une soirée impersonnelle, déséquilibrée, & sans chaleur. Une grande déception pour une si belle occasion.View more

Jul 16, 2025
Report
on Google
Ad
Jonathan
5.0

Le Toqué: Pour une cuisine locale, audacieuse, & équilibrée dans les saveurs.

Le Toqué fait partie des classiques & des incontournables de la gastronomie à Montréal. On y retrouve une vision de la cuisine québécoise créative qui marie habilement les produits locaux avec certaines saveurs de la cuisine japonaise & française (sans doute l'influence des expériences du chef!). Le Toqué nous propose des plats parfois audacieux, mais où les saveurs arrivent à un juste équilibre sans jamais tomber dans l'excès d'amertume ou de sucré, par exemple.

Le service est à la fois courtois, attentionné & très professionnel. Un sommelier est disponible sur place pour nous conseiller. Nous avons été à même de constater que ce dernier avait une belle maîtrise de ses produits.

Nous avons essayé en entrée les pétoncles marinés. Nous y retrouvons une assiette avec une présentation esthétique & invitante où chacun des éléments de l'assiette parviennent à créer cet équilibre recherché des saveurs en bouche. Si nous avions certaines appréhensions quant à y retrouver un plat trop épicé ou acidulé avec la crème de wasabi & l'huile d'oignon vert, les pétoncles, la mousse ainsi que la rabiole marinée contre balance parfaitement pour y ajouter une touche de fraîcheur & légèrement sucrée.

En plat principal, nous avons opté pour l'agneau accompagné de sa tartelette à l'ail verte, dont le goût & la texture rappelle celui du pesto. Le plat tient sa force par la qualité de sa sauce, une sauce à base de sabayon & de beurre noisette dont le côté gras & salé enrobe en bouche la saveur de l'agneau & rehausse le plat. Combiné à la tartelette, ce plat poursuit dans cette constance de recherche de l'équilibre des saveurs avec son côté à la fois herbacé & salé.
Le bémol tient toutefois dans la présentation du plat, qui est somme toute minimaliste. Compte tenu de la réputation du restaurant, nous nous serions attendu à une présentation visuelle plus relevée & plus détaillée pour un plat principal, surtout de par la présentation offerte en entrée.

En dessert, notre choix s'est arrêté sur la torte au chocolat & noisette avec sa ganache à la sauge accompagné d'une glace au foin. Il faut saluer d'emblée l'audace de la maison d'incorporer des goûts qui ne sont pas spontanément associées par le commun des mortels. Force est d'admettre que le plaisir gustatif est au rendez-vous! Les saveurs de la sauge & du foin nous amène ce côté végétal & boisé en bouche, tout en réussissant à bien s'harmoniser avec les saveurs naturelles de la glace & du chocolat. Encore une fois, la maison réussit à nous surprendre, tant par son audace que par la parfaite maîtrise du dosage des ingrédients.

Le Toqué se démarque par son audace, sa créativité & son équilibre des saveurs. On y redécouvre les produits locaux du Québec à travers un heureux mélange des saveurs, qui par son audace nous transporte, parfois, hors de la belle province!

On y retourne? Absolument!View more

Jul 15, 2025
Report
on Google
Cesar
4.0

Beautiful experience overall with great personal service. Some dishes weren't MY personal favorites but it doesn't take away from the fact that they took into account our restrictions without any issues & still delivered delicious dishes. I'm not used to spending as much for food but it was 100% worth it for the occasion. Really beautiful restaurant, decorations & atmosphere.View more

Jul 14, 2025
Report
on Google
Jay
5.0

Toqué is truly a special treat for life. We had no words for what we felt by the experience. Xavier is the best mixologist we've come across in many years & a beautiful soul (hey buddy!). Everyone here is just so good to you & cares about you & they bent over backwards to make us feel fully appreciated. Thank you!!View more

Jul 13, 2025
Report
on Google
Matthew
5.0

Truly other worldly food. Something I wish all of my loved ones could experience. More than I have ever spent on food, but what an experience. I will remember it for the rest of my life. Exceptional! We went with the tasting menu & the wine pairing, trusting in the tastes & selections of the chef & sommelier, & we were surprised & delighted by every bite.View more

Jul 11, 2025
Report
on Google
Bing
4.0

Service is really good. My daughter thinks the dessert taste better than the main course. I kinda agree, dessert is really good, each item has a different flavor,not very heavy or dense. There is one bite I can taste a freezer burn though. Mocktail drink is good. Appetizer raw Scallop is very fresh & tender. Overall the main dishes are nothing special. My 10yr old daughter says the lamb lollipop is not as good as the one in l'ambroisie Paris. I think it's fair since the other one is a Michelin 3 star. Given the name of the restaurant & cost I think it's more of a 4.5 but not a 5.View more

Jul 9, 2025
Report
on Google
Ad
Z
3.0

very very good for the first time (got the fish).

the second time was not as good as the first. I really didn't like my sirloin dish, very hard to chew.

Edit: The third time was good again. The fish again was excellent. Duck was also good as usual. Maybe they are not very good with red meat(?)

The service has been great all along.

Edit: went there for the fourth time. None of what we had tasted good, at all. Won't be back again.View more

Jul 7, 2025
Report
on Google
Stéphane
3.0

Je n'ai pas été impressionné par mon expérience, ma copine non plus. C'était correct, mais sans être à la hauteur du prix demandé - j'ai mangé mieux ailleurs, pour moins cher.

Le barman était sympathique - j'ai attendu une demi-heure au bar ma copine, il m'a fait déguster ses gins préférés. Notre serveur était professionnel, sans plus. Je n'ai pas davantage été impressionné par le décor.

Je m'attendais nettement à plus, d'un restaurant ayant une telle réputation, & pratiquant des prix aussi élevés. J'en suis ressorti avec une facture salée, & je suis resté sur ma faim.View more

Jul 4, 2025
Report
on Google
Jordan
5.0

Went to Toqué & had a great experience. The staff was very accommodating, especially with one of our guests who is vegan, & they offered thoughtful & satisfying options. The menu is described as Québécois, but we weren't quite sure what specifically made it feel that way-it came across more like classic upscale French cuisine. Still, the service was excellent & we left very happy.View more

Jun 29, 2025
Report
on Google
Sandra
5.0

On est allé souper hier & ce fut extraordinaire tant sur le repas le service & l'ambiance. Nous on a choisi la surprise de sept service incluant le vin qui les accompagnait alors wow pour tout. Je le recommande vivement 🥰 merci pour toute votre équipe vous êtes formidable ♥?View more

Jun 28, 2025
Report
on Google
Ad
Franklin
5.0

Thank you Clara for a great lunch service!
Staff is very knowledgeable, food is exquisite, & cocktail were spot on.
Overall a great experience, will remember next time we are in town.View more

Jun 24, 2025
Report
on Google
Kyra
5.0

The most incredible culinary experience!! All 6 of us were absolutely blown away. Our waiter'uncle ben' treated our baby boy like he was his own family. His knowledge of their menu was above & beyond. Every single staff member we encountered (at least 7) were beyond kind & friendly to us. Our son was treated like a star. You can tell this restaurant values relationships. Although the food was absolutely out of this world, (literally the best food we have had) it is the people at Toque that we will cherish. Thank you for the experience of a lifetime.View more

Jun 21, 2025
Report
on Google
Christian
5.0

Merci un tres bon restaurantView more

Jun 16, 2025
Report
on Google
Gabriel
5.0

Une expérience culinaire sans pareil. Nous avons pris le menu 5 services avec accord vin & mets découverte & tout a été littéralement sublime. Un mélange de textures & de goût avec une maitrise des techniques & un service exceptionnel. J'ai vraiment hâte d'y retourner! Merci à toute l'équipe du Toqué de nous avoir fait vivre cette aventure inoubliable. Vous avez obtenu toutes les étoiles de mon guide!View more

Jun 14, 2025
Report
on Google
Ad
Matteo
5.0

In a word, outstanding. Great presentation & quality in every dish. Service is very attentive... Wine list is vastView more

Jun 11, 2025
Report
on Google
Stéphane
4.0

Belle expérience
Belle
Dégustation
Plusieurs optionsView more

Jun 10, 2025
Report
on Google
D.G.
5.0

The food & wine pairing was absolutely fantastic.
I had read some concerns about the sauses being bland, but I found them to be perfectlry balanced. They complemented the naural flavors of the ingredients without overpoering them. The dishes were refined & delicate, & both the service & ambiance exceed my expections.View more

Jun 9, 2025
Report
on Google
Yousra
4.0

An unforgettable dining experience! The food was delicious & artfully plated! Thanks chefs for adjusting the entire tasting menu to fit my dietary restrictions with care & creativity.Each wine pairing came with a well told captivating story. Our waitress was warm & attentive, & the bartender dazzled us with creative mocktails. The cozy, elegant ambiance made it all the more special. A true feast for all the senses!

While I truly appreciated the experience, the high price point didn't quite match the overall wow factor I was hoping for - which is why I gave 4 stars instead of 5.View more

Jun 8, 2025
Report
on Google
Andy
5.0

Lovely experience. The food was delicious & offered a thoughtful journey through in-season Quebecois cuisine, but what truly stood out was the staff. Everyone who took care of me was kind, welcoming, & a joy to talk to-especially the main bartender, who curated a full mocktail pairing to accompany my meal. I really appreciated not feeling left out of the drink experience just because I wasn't drinking alcohol. Their attentiveness made the evening feel personal & memorable. I had a wonderful time.View more

Jun 5, 2025
Report
on Google