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CITY Restaurant: Labo Culinaire Foodlab Montreal
Labo Culinaire Foodlab 4.6

Labo Culinaire Foodlab

Downtown
$$ & $$$

About Us

Le Labo Culinaire, is the culinary experience that the Société des Arts Technologiques gives you.  Located on the same floor (3rd) as the Satosphère, the restaurant offers artists, artisans, designers, spectators and passers-by in the downtown area the opportunity to enjoy a cuisine, prepared by chef Timothée Vielajus, that is rich, refined, comforting and responsible.  Sommelier Louis Zeppetelli will be happy to guide you through his selection of organic wines.  To be enjoyed indoors or on the magnificent terrace of the restaurant which offers an incomparable view!

Amenities and more

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Reviews for Labo Culinaire Foodlab Restaurant

4.6 with 10 ratings on RestoMontreal

Food
Service

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Page 1 of 1 - 7 Reviews
4.0

The dors d'oeuvre selection was good & tasty. The servers were good walking through the group but eventually decided to just leave the plates on tables for people to help themselves.View more

Oct 04, 2023
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5.0

I recently held a private event for over 150 people at Labo culinaire (Foodlab), & I could not recommend it enough if you are looking to host your own large event. I am still in shock about how well everything was executed. Rocco was a delight to work with (he was always responsive & never once complained about my endless questions & emails), Emilie made the most consistently delicious food (our guests could not stop raving about it), & the space was absolutely stunning.

I had considered booking out a traditional restaurant, but at Labo culinaire our guests had the freedom to move back & forth between the stylish indoor space & the fresh air of the outdoor patio—I really think this made people feel more comfortable & stay longer.

Labo culinaire gave me a perfect event, & I’m sure they could do they same for you too!View more

Sep 18, 2023
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5.0

We picked the perfect day to go as we were able to sit in their large rooftop terrace right next to the Monument-National. The service was very nice & the food was very original. We started off with some cocktails & ordered food throughout & everything was great & had a nice twist to it, so they really experiment & add their own flavors. A nice spot even if a little pricey, but I think the prices are reasonable for the quality.View more

Sep 15, 2023
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3.0

Bon, agréable, mais service beaucoup trop empressé. Ayant réservé tôt, nous étions seuls. Mais la serveuses a insisté jusqu'à 3 fois pour qu'on commande en peu de temps. On a fini par le faire.
Les plats étaient très bons, les meilleurs acras que j'ai mangé.

Mais le canard, vraiment décevant. Trop cuit, il avait un goût ferreux,d'abat.

PS ne vous fiez pas au plan de l'immeuble, c est bien plus petit qu'il n'y paraît

Donc, oui, mais si vous êtes pressés & n'aimez pas le canardView more

Sep 04, 2023
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Service
Food
5.0

Je suis entrée dans le FoodLab il y a presque deux ans & demi & j'ai su que je voulais me marier dans ce lieu. L'ascétisme industriel chic est ce qui m'a d'abord attirée vers SAT/ FoodLab. Avec un grand patio offrant des vues incroyables, un magnifique restaurant à la fois moderne & confortable & un dôme qui attire l'attention, l'espace est aussi polyvalent que cool. La nourriture & le service sont encore meilleurs que l'espace. Les mariages peuvent être stressants, mais le personnel de la SAT a rendu les choses faciles & amusantes. L'expérience de travail avec Rocco Chouinard Gomes, le directeur du restaurant, a été incroyable. Il était créatif, facile à vivre, patient, & semblait pouvoir tout rendre possible. Nouvellement arrivée au FoodLab, la chef Emilie Bégin (anciennement du Clos des Sens, un restaurant 3 étoiles MICHELIN) a élaboré un menu innovant & d'origine locale, en tenant compte de nos goûts & d'un décor de table esthétique. Le repas était incroyable, plein de couleurs & de saveurs. Le barman, Félix Georget, n'a pas seulement servi un vin naturel fantastique, mais il a aussi créé des cocktails originaux, puissants, qui ont incité les invités à faire la queue pour avoir le prochain ! La chef pâtissière, Emmaëlle Guidon-Amyotte, a créé une magie sans lactose avec des ingrédients locaux. Elle a créé des gourmandises amusantes & savoureuses qui étaient magnifiques dans l'assiette & qui correspondaient parfaitement au thème du mariage. Notre mariage dans ce lieu a dépassé tout ce que j'avais imaginé. J'ai hâte d'y retourner pour chaque anniversaire. Merci encore à toute l'équipe de SAT/FoodLab pour avoir rendu cela possible. I walked into FoodLab almost two & a half years ago & knew that I wanted to get married in this Venue. The industrial chic ascetic was what first drew me to SAT/ FoodLab. With a large patio that has incredible views, beautiful restaurant that is modern & cozy at the same time & attention drawing dome, the space is as versatile as it is cool. As great as the space is, the food & service is even better. Weddings can be stressful but the staff at SAT made it easy & fun. The experience working with Rocco Chouinard Gomes the restaurant manager was incredible. He was creative, easy-going, patient, & seemed to be able to make anything possible. New to FoodLab, chef Emilie Bégin (formerly of Clos des Sens a 3 MICHELIN star restaurant) thoughtfully crafted a menu that was locally sourced & innovative, taking into account our taste & an ascetically pleasing table setting. The meal was incredible, full of colour & flavour. Their bar tender, Félix Georget not only served fantastic natural wine but crafted signature cocktails that were creative, potent, & kept the guests lining up to get the next one! The pastry chef, Emmaëlle Guidon-Amyotte, created lactose free magic with locally sourced ingredients. She crafted fun & tasty treats that looked beautiful on the plate & fit perfectly with the theme of the wedding. Having our wedding at this venue was better than I could have imagined. I cannot wait to go back for every anniversary. Thanks again to everyone at SAT/FoodLab for making this possible

Nov 03, 2022
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16 Reviews
Service
Food
4.5

Une terrasse qui je pense est encore méconnue, l'endroit est vraiment bien décoré & agréable. Les chefs cuisinent les grillades & autres à coté de vous. Le menu change régulièrement, nous y sommes allés pendant la semaine Italie du Sud & tout était vraiment extra !!!

En commençant par des sardines grillées, quelques anti-pastis délicieux & aux milles saveurs, puis un "sandwich" d'agneau braisé. Enfin formidable je pense qu'on y retournera. Prévoyez cependant un petit budget car le vin reste cher & sans quelconque intérêt, pour les 4 vins différents que nous avons essayé.

Jul 13, 2013
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3 Reviews
Service
Food
4.0

Situé au 3e étage de la SAT (Société des arts technologiques),le foodlab est bien sympa, y'a quelques tapas sur leur menu ainsi qu'un petit bar mais on y va surtout pour la terrasse extérieure avec vue sur le boulevard St-Laurent & le centre-ville, terrasse à découvrir!

May 28, 2012
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