FB Pixel Le Surcouf - Sainte-Anne-de-Bellevue, West Island (Montreal) Restaurant - RestoMontreal

We were unable to locate your current position. Make sure location services is enabled or try refreshing this page.

Quick Searches

Details Report an error

Directions

Ratings & reviews17 votes

❝ Le Surcouf est de loin notre restaurant préféré à mon mari et moi. La nourriture ainsi que le service sont toujours impeccables. Chaque fois que nous sommes allés nous avons vécu une expérience et c'est ce qui rend ce restaurant unique et fait qu'il se démarque. C'est bien sûr de la cuisine française authentique où chaque plat est savoureux et cuit à point. Le service est très professionnel, les serveurs sont souriants et toujours avenants. Je le recommande à tous de venir et de faire la route à Ste-Anne, vous ne serez pas déçus. ❞

Amenities & services

Capacity: 70 We accept: Master Card, Visa, AMEX, Interac
Deals / CouponsExtensive Wine ListFine DiningGood for GroupsParking AvailablePrivate RoomReception Services / Private EventsReservations RecommendedSpecialsTake-Out FoodWiFi
We offer a select wine list with several private imports.
Free parking behind the restaurant.
We have 3 private rooms available (12, 20 & 30 seats).

About us

Le Surcouf is a welcoming French restaurant established in a Victorian home for over 30 years now. Dominique and the chef Serge will be pleased to help you discover the fine French classic cuisine. In the fall the restaurant offers a special game menu in addition to their regular table d'hôte that you create yourself.

view more

Our Specialties

Steak tartare, Pepper Steak flambé, Chateaubriand and Veal Kidney.

Menus (1)

Menu

On the web

Deals (1)

Promotions

Events Nearby

Montreal RibFest 2019

Montreal RibFest 2019

Aug 16, 2019 to Aug 18, 2019

StatsVisitors

today ▸ 31

this week since Mon. ▸ 177

last week ▸ 709

beginning of the month ▸ 1 432

last month ▸ 1 853

last 12 months ▸ 27 860

arrow

Reviews for Le Surcouf

4.7 / 5based on 17 votes

Food
Service

Write your review

Distribution of ratings

Le Surcouf Rating Distribution
Page 1 of 1 - 17 Results
2 Reviews
Service
Food
5.0

Le Surcouf est de loin notre restaurant préféré à mon mari et moi. La nourriture ainsi que le service sont toujours impeccables. Chaque fois que nous sommes allés nous avons vécu une expérience et c'est ce qui rend ce restaurant unique et fait qu'il se démarque. C'est bien sûr de la cuisine française authentique où chaque plat est savoureux et cuit à point. Le service est très professionnel, les serveurs sont souriants et toujours avenants. Je le recommande à tous de venir et de faire la route à Ste-Anne, vous ne serez pas déçus.

(by Google™ Translate)
Service
Food
2.5

arrive a 5hr 5 pas moyen d'entrée a -10 extérieur reservation a 5hr 30.accueil froid leur disant que nous avions pris notre entrée a coté eux nous laissant entrée ,ma copine commandé un foie de veau qui n'étais pas assez cuit donc retourné pour cuire moi assiette de pétoncle a $40 avec 5 moyenne pétoncles toujours avec le service tres tiede pain arrivé froid .donc je décourage ceux qui désire allé a ce restaurent .

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

Excellent restaurant. Ayant étudié à l'ITHQ et travaillé en restauration, je suis très critique quant aux restaurants mais Le Surcouf est épatant. Rapport qualité/prix imbattable. Service courtois et très attentionné, du genre qu'il y a toujours une personne disponible pour nous servir et qu'ils connaissent très bien menu. Le menu table d'hôte (t.h.) est une valeur sûre. En plus des 3 services que constituent la t.h., on nous a servi gratuitement une entrée (2 mini-quiches), 2 sorbets au citron (habituellement un granité dans la cuisine traditionnelle française) et deux morceux de pamplemousse confit, sucré et dont une partie est trempée dans le chocolat. Nous avons partagé le chateaubriand à deux et la cuisson demandée était parfaite et le tout était accompagné de purée de patates douces, pommes de terres à la crème et fromage, asperges et champignons sautés. Les portions étaient si généreuses que nous n'avons même pas pu manger notre dessert sur place et nous avons tous deux bon appétit, c'est tout dire! 165$ pour deux personnes, pour 2 tables d'hôtes et une demi-bouteille de vin

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
4.5

Excellent restaurant! Expérience emballante à chaque visite, c'est un must de la cuisine française.

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

My husband and I have lived in SAdB for almost 10 years but have only just recently visited Le Surcouf for dinner. We have been there twice now this summer and experienced our best meals of all time. The service was very friendly and warm and the food was impeccable. Between the display, taste and quality of each dish the meal was unique and authentically delicious. We have eaten in great restaurants all over the world and the quality is comparable. The price maybe a little high for some but when you look at it overall then it's truly worth the value. Their Bistro menu is worth a start being lesser priced yet still keeping within their high quality standard. We now look forward to our next meal at Le Surcouf with much anticipation.

(by Google™ Translate)
2 Reviews
Service
Food
4.5

First time. Beautiful restaurant, tastefully decorated. The food was terrific for all guests in our party. A well paced 6 course meal that was not as expensive as I thought it would be. A little expensive but not like Gibbys or 40 Westt where it is just expensive. Nice wine list although a little $$$.

(by Google™ Translate)
14 Reviews
Service
Food
5.0

My wife and I arrived without reservations at around 5:30 pm, but were placed immediately by our waiter Martin in the enclosed porch section at the front of the restaurant. Talk about atmosphere! This place oozes with it and the food? Oh la la, this is French cuisine at its finest.

With a great selection of wines and a waiter who really knows how to mix drinks as well as how to treat you right, my wife and I soon realized we were going to have a special evening. I started with French Onion soup. This was prepared as it's meant to be prepared, with a deep dark broth prepared in wine, morsels of freshly cut bread and melted cheese dripping over the edge of the bowl. My mouth was watering before I even tasted the first spoonful. My wife's bisque à l'homard was equally satisfying.

This was followed by generous portions of large and tender scallops in a special creamy sauce served to my wife and giant scampi in garlic sauce ordered by me. Both plates had fresh ingredients, were expertly spiced and superbly cooked.

For dessert the créme brulé was the best I've ever tasted and my wife's mousse au chocolat was absolutely fantastic. Our taste buds are still reliving the extraordinary and memorable experience a week later. Martin put his bartender experience to good use when I ordered a café Bresilien. And he put on quite a spectacle using the movable table with butane gas to first caramelize the sugar perfectly around the outside edge of the glass and to then ignite the Brandy glasses with the haunting bluish flame. What a show and what a taste!

There were many other things to comment favorably upon about Le Surcouf, but too many to mention in this article. But one thing I will add is that the main chef better watch himself as sous-chef Gérard was magnificent. Thank goodness we were seated in the front of the restaurant, however, as the power went out multiple times and plunged many of the other patrons into near darkness while we were graced by the natural light courtesy of large wooden-framed Victorian windows. But this only enhanced the already ancient and mysteriously warm and charming ambience.

In closing this restaurant is clean and wonderfully decorated, unlike most of the restaurants on the other side of the street along the boardwalk and is well worth the extra dollars that such a high class restaurant deserves. My wife and I will definitely be returning soon. Highly recommended for those looking for a total gourmet experience without compromise.

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

Premiere visite a ce restaurant, l'endroit tres propre, le service hors pair et la nourriture sublime. Je le recommande fortement.

Normand Gervais

(by Google™ Translate)
3 Reviews
Service
Food
4.5

Where do I begin ?
I've lived on the west island for over 20 years & dine
out alot. We just discovered this GREAT place Sept/2012. To bad we didn't try it before.
Without a doubt the BEST in Ste-Anne's & in the top
10 of the west island. The quality of the dish's in concept, presentation & taste all top notch. Great service & a charming atmosphere from yesteryear but with forward thinking cuisine. Also great value.
We go often for lunch & diner always consistent.
Keep up the GrEaT experience !

(by Google™ Translate)
Service
Food
4.5

Moi et les autres avons adoré l'ambiance et la nourriture de ce restaurant. Disons que ce n'est pas tous les jours que l'on a l'occasion de déguster un délicieux fois de canard servit avec des frites de patates douces. La serveuse était très gentille et nous décrivait à perfection les menus.

La nourriture en questions est assez spéciale. Elle est préparée minutieusement et est très bien présenté. Par contre, ce ne sont pas des plats habituels qui sont servis à ce restaurant. C'est pourquoi le Surcouf est un restaurant parfait pour essayer de nouvelles choses.

Je vous le recommande pour son ambiance et sa qualité, très recherchés de nos jours.

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

Great Restaurant with a very cozy ambiance. An old rustic house, with great food and a well presented wine list where you will find the perfect match to your food at a very reasonnable or surprising price.

The service is personnalize to your need without breaking the romance of your evening.

Very Unique in Montreal

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

Magnifique restaurant! Le service, la nourriture et l'ambiance romantique, tout est parfait! Nous avons eu un coup de coeur pour la qualité de ce restaurant! Je vous recommande la bisque de homard en préliminaire elle est tout simplement délicieuse!!

(by Google™ Translate)
27 Reviews
Service
Food
5.0

Nous avons reçu un bon cadeau pour nos anniversaires et on ne savait pas à quoi s'attendre.

Ce fut une soirée réussi. La nourriture était excellente, le service hors pair, et une carte a vin tout a fait correct. Pas de mauvaise surprise.

Nous y retournerons bientôt.

Je vous le suggère fortement.

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
4.0

Un souper entre amies très réussi et tout à fait délicieux. Carte des vins à des prix TRÈS raisonnable, j'ai adoré. Merci Didier !

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

I've eaten at this restaurant 3 times in the past three years, and each time the food and service has been exceptional! Bravo to Dominique, Serge and the rest of the staff!

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
5.0

J'ai gagné le forfait Le Flibustier, 8 services, pourboires et taxes inclus. Le repas était un vrai et pur DÉLICE des Dieux, tout était parfait, le repas, la musique, la beauté du décor et le service. N'importe quand je vais recommander ce magnifique restaurant et si un jour mon budget personnel me permet une autre sortie gastronomique de ce genre, je me promet de retourner au restaurant Le Surcouf. Réservation du 8 mai 2008, 17h30.
Merci de votre accueuil et continuer votre beau travail.

(by Google™ Translate)
1 Review
Service
Food
4.5

Excellente cuisine évolutive.
Service attentionné.
Cadre trés agréable.

(by Google™ Translate)

Related Links

- Partner -

WE RECOMMEND