We were unable to locate your current position. Make sure location services is enabled or try refreshing this page.

Restaurant: L'Autre Saison Montreal
L'Autre Saison 4.6

L'Autre Saison

Élégant restaurant français proposant un service raffiné et une carte des vins haut de gamme dans un manoir victorien.

Downtown
$$ & $$$

About Us

Discover L'Autre Saison, established in 1977 in Montreal and located on Crescent Street. You will be charmed by this precious restaurant placed in a majestic Victorian house built in 1897. An impressive, antique staircase leads you to our private room, where a magnificent fireplace reigns. The owners, Kazim Tural & Alain Boucher, will be delighted to welcome you to their cordial restaurant and offer refined dishes! Savour excellent tartare, perfectly prepared, or enjoy their freshly poached salmon filet prepared with white wine and mushrooms... Even the most discerning palates will be delighted! Consult the impressive wine list and choose from the best bottles available to pair with your meal. The efficient and courteous staff will be more than happy to recommend one of Chef Alain Boucher's delicious meals. Enjoy an unforgettable evening from Friday to Sunday in the company of a talented pianist who's present every week to brighten your meal. Live a magical experience in our romantic 19th century decor where you will spend an exquisite moment in our company!

Amenities and more

10 Best Downtown, Montreal Restaurants

Le Seingalt
(2994)
175 Rue Ste-Catherine O
Sésame Restaurant
Sésame
(2875)
305 Rue Ste-Catherine O
Jatoba
(2253)
1184 Rue du Square-Phillips

Events Nearby

Reviews for L'Autre Saison Restaurant

4.6 with 20 ratings on RestoMontreal

Food
Service

Write your review

Page 1 of 1 - 15 Reviews

This is our first time visiting, & I can confidently say it's beyond a 5-star experience. Everything was perfect - the food, hospitality, & the "old man" owner is incredibly kind & generous. I'll definitely be coming back.View more

Jan 28, 2024
Report
on Google
5.0

Çalisanlar ilgiliydi. Yemekleri guzeldiView more

Dec 24, 2023
Report
on Google
5.0

Stumbled upon this restaurant on a walk from our hotel. The proprietor, Kazim was an absolute delight. He made us feel like we were dining in his home. The escargot in a garlicky, mushroom cream sauce was delicious. The rack of lamb was cooked perfectly with an herb crust.View more

Nov 25, 2023
Report
on Google
5.0

We had a great meal. The manager/owner was delightful. Despite other reviews. Will definitely return next trip to MontréalView more

Nov 12, 2023
Report
on Google
5.0

Had a lovely time dining at L’Autre Saison , & it was definitely one of my most memorable experiences in Montreal. I will be sure to visit whenever I am back in Montreal.View more

Sep 22, 2023
Report
on Google

Voilà un resto français dont la cuisine est raffinée, délicate & d’une grande qualité !
A contre courant des avis récents ! Au surplus l’accueil fut cordial & les prix, il est vrai un peu élevés, mais en rapport avec le genre attendu. A recommander pour qui est prêt à y mettre le prix. Sans défaut à mon sensView more

Sep 08, 2023
Report
on Google
2.0

Miss smile from the boss or the manager that day . He wasn’t friendlyView more

Aug 22, 2023
Report
on Google
7 Reviews
Service
Food
2.0

Un restaurant soit disant Français qui a des fautes d'orthographe dans son menu, ça commençait mal. ('confi de canard' & 'arrivage du marcher'). Certes le décor est superbe, mais la nourriture est sans aucun raffinement. C'est correct au gout, mais très cher pour ce que c'est. Le canard avait la même finesse que dans un restaurant Chinois bas de gamme.
Aussi comment peut-on avoir une aussi belle carte des vins (Petrus, Cheval-Blanc, Palmer...) & ne proposer au verre que du 'cabernet' ou du 'shiraz' duquel je n'ai même pas pu voir la bouteille ?
Pour le dessert, La crème brulée est simplement catastrophique. chaude & non craquante sur le dessus, je n'en ai mangé que le quart. Je m'attendais à un questionnement du serveur, qui a simplement débarrassé mon assiette.
Je me demande comment ce restaurant a obtenu une recommandation du guide Debeur.
Très très mauvaise expérience.

Oct 06, 2013
Report
20 Reviews
Service
Food
4.5

Voici un restaurant au décor très classique, disons que ça vise une clientèle assez âgée. Par contre, qu’on aime ou pas le décor, le service est vraiment exemplaire, très discipliner & juste assez présent pour que ça ne soit pas trop dérangeant. A l’image du décor, le menu est très classique, rien de très innovateur. Nous avons commencé avec l’entrée de champignon, tout y était, très bon comme plat. Ensuite, ma conjointe a pris le carré d’agneau qu’elle a adoré & pour ma part j’ai pris les pétoncles sauce épinard, un vrai délice. Dans les 2 cas, la cuisson, les accompagnements & la présentation étaient parfaits, dignes d’un très grand restaurant. La carte des vins est très impressionnante & le prix des grandes bouteilles est très respectable (pour certaines bouteilles seulement 50% de plus chère que la SAQ, mais dans de vieux millésimes). Seul point négatif, lorsqu’on demande de l’eau régulière, il nous charge une bouteille à 7.50$ & cela sans nous en avertir au préalable.

Jan 29, 2013
Report
5 Reviews
Service
Food
4.5

Bouffe super bonne, surtout l'agneau & la crème brulee. Je recommande fortement ce resto, c encore mieux que de manger dans le Vieux Port.

Dec 14, 2012
Report
2 Reviews
Service
Food
5.0

********* SUBLIME

DÉLICIEUX, AGRÉABLE A CHAQUE FOIS

La cuisine francaise a son meilleur, personnel sympatique & professionel. Comfortable & tellement bon

Mar 19, 2012
Report
8 Reviews
Service
Food
4.5

Très beau cadre qui a semblé plaire à tous les convives. J'y étais pour un repas d'entreprise, donc je n'ai aucune idée des prix, mais la qualité de la nourriture était là.
Un bémol peut être pour la crême brulée qui n'avait pas cette croute de sucre caramélisée sur le dessus... & le café trop américain.

L'entrée était copieuse & ouvrait bien l'appétit (salade de magret de canard), l'agneau quant à lui était excellent, cuit parfaitement rosé avec une pointe de moutarde à l'ancienne...
Certains collègues ont prit du saumon, d'autres le steak au poivre, & personne n'a semblé être déçu.
Les serveurs étaient discrets & efficaces.


Resto parfait pour un repas d'affaire, pour traiter les derniers détails voire conclure un contrat, dans un cadre très européen, feutré, & avec un piano live qui sait resté discret.

Dec 04, 2011
Report
1 Review
Service
Food
5.0

The food was amazing, rack lamb is the speciality was recommanded by the server & it was delicious, the best I ever ate ! My girlfriend took onion soup & duck & she said it was very tasty.

The service was great & overall, very good |

Aug 26, 2011
Report
7 Reviews
Service
Food
4.5

Some friends & I stopped in for dessert & coffee, as we were looking to try a new place downtown.
The staff was courteous & friendly.
Two of us had the creme brulee & the third had a small souffle (which they only serve for 2). (Both were served with a few berries). The desserts were very good, although it took about half an hour for them to arrive.

I cannot begin to express how much I can't stand places that automatically serve you bottled water, & then charge you for it ($7.50). This is one of those places.

The bill was a bit of a shocker - $90 for dessert with regular coffee/tea! (of course there is no dessert menu - the waiter told us the menu verbally)

Overall, the service & food were good - but nowhere near worth the price.

Mar 15, 2011
Report
2 Reviews
Service
Food
5.0

One of the best meals ever. The lamb chops were outstanding. The creme brulee superb. I also had the duck confit as a starter & it was delicious (quite a generous portion too). A hidden gem! Sevice was great too. Very highly recommended.

Jul 11, 2010
Report
Search